Stagiair Industriële Automatisering | Scriptie.nl
Business Talent Network

EngieStagiair Industriële Automatisering

Aanmeld Deadline 30-01-2017
Type stage Afstudeerstage
Richting

Techniek

...
>> Alles bekijken
Niveau
HBO
Locatie
Roden
Deadline:
30-01-2017 (Over 54 dgn)
Richting:

Techniek

Niveau:
HBO
Locatie:
Roden
Startdatum:
-
30-01-2017
Deadline
54 dgn

Opdrachtomschrijving

Als industrieel automatiseerder, is onze organisatie bekend bij veel klanten in de industrie en utiliteit. De veiligheid in de industriële automatisering loopt achter op de kantoor automatisering. Dit zie je ook terug in de beveiliging van applicaties. Voorheen werden veelal standaard gebruikersnamen en wachtwoorden gebruikt voor simpele tot zeer complexe installaties die telkens meer invloed hebben op de samenleving (denk aan energie centrales).

Hedendaags wordt dit sterk afgeraden en zelfs niet meer toegestaan binnen diverse organisaties. Onze organisatie wil bij voorkeur gebruik maken van zoveel mogelijk unieke gebruikersnamen en wachtwoorden voor systemen die bij onze klanten geïnstalleerd en onderhouden worden. Nadeel hiervan is dat men gebruikersnamen en wachtwoorden inclusief alle belangrijke informatie zoals netwerk schema’s of belangrijke telefoonnummers, gezien de hoeveelheid klanten, niet meer kan onthouden. Dit zal centraal beheerd moeten gaan worden in een beveiligde omgeving.

Voor deze afstudeeropdracht zijn wij op zoek naar een student die mee wil denken en onderzoek wil doen naar één of meerdere mogelijke oplossingen die passen bij de eisen en wensen van de engineers die hier gebruik van zullen maken. Hierbij is het van belang dat de gekozen oplossing een juist onderbouwde oplossing is waarbij de veiligheid van de installatie bij de klant voorop staat. Bij voorkeur zouden wij een test/pilot willen opzetten met de door jou als beste uit het onderzoek bevonden oplossing.

Een aantal belangrijke eisen van de oplossing zijn:

  • te gebruiken voor centraal beheer van login gegevens, netwerk schema’s, notities;
  • te gebruiken op kantoor en bij de klant door onze service engineers;
  • goede beveiligd (bijvoorbeeld met een beveiligingstoken.)
Lees meer

Functie-eisen

Als afstudeerder ben je bekend met technische automatisering. Dit kan zijn door je opleiding, danwel ervaring. Minimaal een HBO opleiding in technische informatica of vergelijkbaar. Wij verwachten dat je analytisch en gestructureerd bent en zelfstandig kunt werken.

Lees meer

Wat bieden wij?

Persoonlijke begeleiding, afwisselend werk en een werkomgeving waar ook jouw mening telt. Een geweldige en uitdagende kans om ervaring op te doen bij de grootste technische dienstverlener van Nederland. Je bent onderdeel van het wereldwijde ENGIE concern, een van de meest innovatieve bedrijven van de wereld. Ontwikkeling is belangrijk binnen onze organisatie, bij ons krijg je de kans jezelf te ontplooien. Daarnaast krijg je de kans kennis te maken met onze klanten, van industrie tot utiliteit, van chemieconcern tot ziekenhuis.

Lees meer

Werken bij Engie

Branche
Technology / Industry
Aantal landen
150
Hoofdkantoor Holland
Bunnik