Sollicitatie tips | Scriptie.nl
Moongro

Deze vacature is verstreken

Het cv

Curriculum vitae

Je hopelijke toekomstige werkgever beoordeelt je deels op je cv. Hierin staat je positie, werkervaring, educatie, prijzen, prestaties, vaardigheden et cetera. Eigenlijk alles wat van belang kan zijn voor je toekomstige werkgever.

Wat zijn de belangrijkste onderdelen van een cv?

 

Wat zou een kandidaat automatisch afwijzen?

 

Denk aan het volgende…

Werkgevers hebben maar heel weinig tijd per cv. Zorg ervoor dat jouw cv opvalt in de stapel. Dat klinkt misschien cliché maar het is echt belangrijk, want je wordt heel snel beoordeeld dus de eerste indruk is van levensbelang. Bovendien lezen werkgevers de cv’s buiten werktijd en zijn ze dus nog ongeduldiger.

Cv’s mogen nooit verkreukeld of opgevouwen worden. Ook moet de lay-out er verzorgd en strak uit zien.

De zogenaamde ‘cv hotspot’ is het bovenste middelste gedeelte van de eerste pagina. Hier valt het oog van de recruiter automatisch op. Als je hier zijn interesse wekt is er een grote kans dat hij je cv aandachtiger gaat bestuderen dan hij anders zou doen.

Een cv mag niet langer zijn dan twee A4’tjes. Als je cv langer wordt is hij niet beknopt genoeg en daardoor niet meer optimaal duidelijk.

Lees de vacature waarop je wilt solliciteren aandachtig door en maak notities. Als je een vaardigheid niet kunt vervullen, vul die dan op met iets wat je wel kunt. Misschien dat die compensatie wordt aanvaard.

Een generieke cv bestaat niet, je cv is altijd afgestemd op het bedrijf en de vacature. Hou je cv ook goed up-to-date zodat je zoveel mogelijk dingen hebt waarvan de werkgever onder de indruk kan zijn.

Voeg referenties toe, want deze kunnen bewijzen dat jij de ervaring en vaardigheden hebt die je beweert. Dit kan je geloofwaardigheid verhogen en daarmee je betrouwbaarheid.