Laatste Artikelen: | Scriptie.nl
Moongro

Laatste Artikelen:

Laatste Artikelen:

Stageperiodes

Er zijn twee grote stageperiodes in het jaar. In februari en september gaan deze van start. Vaak wordt het goedgekeurd om twee weken later of eerder te beginnen. Hierna wordt het niet meer goedgekeurd voor de student om te starten met een nieuwe stage en loopt hij/zij een half jaar vertraging op. Begin dus al vroeg met het oriënteren en zoeken naar een stageplek!

Stagevergoeding

Buiten reistijd heeft stagevergoeding ook een doorslaggevende rol in het kiezen van een stagebedrijf. Je loopt immers full time stage en hebt weinig tijd om nog een bijbaan erbij te nemen. Een bedrijf hoeft geen stagevergoeding te geven maar de school eist vaak wel een minimum bedrag. De gemiddelde bedragen die gelden voor verschillende opleidingsniveaus zijn:

Soorten stage

Stages zijn ervoor bedoeld om je inzicht te geven in het werken binnen een organisatie. Dit geeft een beeld van de eventuele beroepskeuze en helpt met contacten leggen. Een stage gaat altijd gepaard met een stageopdracht. Dit kan een onderzoek zijn of het daadwerkelijk uitvoeren van een project. Er zijn verschillende soorten stages.

Hbo stage

Het is verplicht een stage te lopen in het 3e en/of 4e jaar op Hbo-niveau. Hier is sprake van een fulltime stage. Je loopt dan een half jaar mee in de praktijk, ook wel een meewerk/loopstage.