Max van der Kamp Scriptieprijs | Scriptie.nl
Moongro

Deze vacature is verstreken

Werken bij LKCA

Branche
Non-Profit
Hoofdkantoor Holland
Utrecht
Medewerkers NL
65

LKCA: Max van der Kamp Scriptieprijs

Datum 05-10-2015
Richting
HR
...
>> Alles bekijken
1st prize
€1 000
Locatie
Location: 
Groningen
13-09-2015
Deadline
Verstreken

Vooraanmelden

Aanmelden voor de Max van der Kamp Scriptieprijs 2015 kan vanaf 1 maart 2015 via de website van het LKCA. De uitreiking vindt (in principe) plaats op de Onderzoeksconferentie Cultuureducatie en Cultuurparticipatie in het najaar van 2015.

Laat je gegevens achter, en je ontvangt direct een mail wanneer je je kan aanmelden voor de Max van der Kamp Scriptieprijs 2015. 

Lees meer

Beschrijving

Het LKCA reikt sinds 2009 tweejaarlijks de Max van der Kamp Scriptieprijs uit voor de beste masterscriptie over cultuureducatie of cultuurparticipatie.

Lees meer

Doelstelling

Ieder jaar schrijven studenten uit uiteenlopende studierichtingen goede en interessante scripties over deze onderwerpen. Met deze prijs wil het LKCA deze scripties onder de aandacht brengen van een groter publiek.

Lees meer

Procedure editie 2015

De Max van der Kamp Scriptieprijs wordt tweejaarlijks uitgereikt, in oneven jaren. Scripties die in aanmerking komen voor de editie van 2015:
• zijn voorgelegd aan een Nederlandse of Vlaamse universiteit of hogeschool om een graad als master te behalen;
• zijn geschreven in het Nederlands of in het Engels;
• zijn afgerond én positief beoordeeld (minimaal cijfer 8 of gelijkwaardig) door de scriptiebegeleider(s) tussen 13 september 2013 en 13 september 2015.
Aanmelden voor de Max van der Kamp Scriptieprijs 2015 kan vanaf 1 maart 2015 via de website van het LKCA. De uitreiking vindt (in principe) plaats op de Onderzoeksconferentie Cultuureducatie en Cultuurparticipatie in het najaar van 2015.

Lees meer

Jury en jurering

De jury van de Max van der Kamp Scriptieprijs bestaat uit vijf personen, waaronder één voorzitter, en wordt ingesteld door het LKCA. In de vroege zomer van 2015 worden de namen van de juryleden van de editie van 2015 bekendgemaakt. De jury beoordeelt de ingezonden scripties op onder meer relevantie en actualiteit, theoretische onderbouwing, methodologie en waarde van de bevindingen voor theorie en/of praktijk.

Lees meer

Max van der Kamp

De prijs is vernoemd naar Max van der Kamp (1947-2007), onder meer hoogleraar en directeur onderzoek voor pedagogiek en onderwijskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. In 1980 promoveerde hij op een onderzoek naar doelen en leereffecten van de beeldende vakken en muziek onder de titel Wat neemt de leerling mee van kunstzinnige vorming?. Dit was een belangrijke stimulans voor het wetenschappelijk onderzoek op dit gebied.

In zijn verdere carrière deed Max van der Kamp onder meer historisch onderzoek naar kunstonderwijs en centra voor de kunsten en naar de relatie tussen cultuureducatie en sociale cohesie. Zijn publicaties getuigen steeds van een kritische betrokkenheid bij de cultuureducatie.

 

Lees meer

Scriptie Matchmaker Totaal prijzengeld €4.000

Scriptie Matchmaker

In Nederland zijn er vele geldprijzen te winnen met je scriptie. Meer dan €100.000 euro per jaar!!

Door het invoeren van enige gegevens in onze scriptie-prijs-matchmaker ontdek je binnen twee minuten voor welke scriptieprijzen jouw scriptie in aanmerking komt.

Je wordt vervolgens op de hoogte gehouden via mail in je inbox in jouw eigen dashboard. Zo weet je precies wanneer je je kan aanmelden voor een scriptieprijs die aansluit bij jouw studie en scriptie.

Veel succes!

Match nu