Kremers Award | Scriptie.nl
Moongro

Deze vacature is verstreken

Werken bij Stichting Behoud Mijnhistorie

Branche
Non-Profit

Stichting Behoud Mijnhistorie: Kremers Award

Datum Doorlopend
Richting
Management
...
>> Alles bekijken
1st prize
€5 000
Locatie
Location: 
Onbekend
31-08-2016
Deadline
Verstreken

Beschrijving

Er is een nieuwe prijs voor afstudeerscripties van studenten van hbo- en universiteitsopleidingen: de Kremers Award. Deze prijs zal met ingang van eind 2016 eens in de twee jaar worden uitgereikt aan de beste afstudeerscriptie over regionaal economisch beleid van zowel een hbo- als een wo- student(e). Daarnaast is er ook een prijs van eveneens € 5.000,- voor het beste recente proefschrift over dit onderwerp én een stimuleringsprijs van € 1.500,- voor zowel de hbo- als wo-categorie.

De prijs is ingesteld door Stichting Behoud Mijnhistorie met medewerking van Brainport 2020 om hbo- en wo-studenten te stimuleren zich in hun studies te interesseren voor de dynamische en vernieuwende ontwikkeling van regio’s op sociaal en economisch gebied. Op deze manier wil de stichting de lessen geleerd uit de imposante herstructurering van Zuid-Limburg na het sluiten van de mijnen blijvend onder de aandacht brengen. In 2013 verscheen in dit kader reeds de studie ‘Na de mijnsluiting’, waarin de lange termijneffecten (1965-2010) van de herontwikkeling na de mijnsluitingen in kaart zijn gebracht.

De Kremers Award is genoemd naar dr. J. (Sjeng) Kremers, oud-gouverneur van de Provincie Limburg en eerste voorzitter van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid. Mijnwerkerszoon Kremers heeft een essentiële rol gespeeld bij de herstructurering van Zuid-Limburg.

Lees meer

Procedure

Om mee te dingen naar de Kremers Award 2016 moeten scripties en proefschriften vóór 31 augustus 2016 worden ingediend via www.kremersaward.nl. Als voertaal wordt Nederlands en Engels geaccepteerd. De scripties dienen door de onderwijsinstelling te zijn beoordeeld en goed bevonden in de periode tussen 1 september 2013 en 31 augustus 2016. Aan de proefschriften moet een doctoraat zijn verbonden in de periode tussen 1 januari 2012 en 31 augustus 2016. In de beoordeling wordt naast de goede theoretische fundering ook de toepasbaarheid van het ontwikkelde gedachtengoed meegewogen. 

Lees meer

Jury

De inzendingen worden eerst gescreend en beoordeeld door een team onder leiding van prof. dr. J. Kasper. Hierna wordt door hem een selectie uit elke categorie voorgelegd aan een jury. Voorzitter van deze jury is dr. J. Kremers. Verder bestaat de jury uit  J.M.G.M. Gelissen (CEO Gelissen Group), ir. J.J. de Jong (CEO Philips Benelux), drs. P.J.J.M. Swinkels (voormalig CEO Bavaria) en ir. J. Zuidam (voormalig lid Raad van Bestuur DSM).

Lees meer

Comité van Aanbeveling

Het aanzien en de betekenis van deze prijs worden onderstreept door de ondersteuning die aan de prijs wordt verleend door:
Drs. Th. J.H.M. Bovens, Commissaris van de Koning Provincie Limburg
Prof. Dr. W.B.H.J. van de Donk, Commissaris van de Koning Provincie Noord-Brabant
Drs. S.P. van den Eijnden, voorzitter College van Bestuur Open Universiteit
Drs. E.C. Meijer, voorzitter College van Bestuur Fontys Hogescholen
Ir. J.H.J. Mengelers, voorzitter College van Bestuur Technische Universiteit Eindhoven
Prof. Dr. M. Paul, voorzitter College van Bestuur Universiteit Maastricht
Drs. D.J. Pouwels, voorzitter College van Bestuur HAS Hogeschool
Drs. K. van Rosmalen MPA, voorzitter College van Bestuur Zuyd Hogeschool

Lees meer

Uitreiking

De prijs zal voor de eerste maal worden uitgereikt op een later te bepalen datum in december 2016.

Lees meer

Scriptie Matchmaker Totaal prijzengeld €4.000

Scriptie Matchmaker

In Nederland zijn er vele geldprijzen te winnen met je scriptie. Meer dan €100.000 euro per jaar!!

Door het invoeren van enige gegevens in onze scriptie-prijs-matchmaker ontdek je binnen twee minuten voor welke scriptieprijzen jouw scriptie in aanmerking komt.

Je wordt vervolgens op de hoogte gehouden via mail in je inbox in jouw eigen dashboard. Zo weet je precies wanneer je je kan aanmelden voor een scriptieprijs die aansluit bij jouw studie en scriptie.

Veel succes!

Match nu