Moongro

Deze vacature is verstreken

3.1 Literatuuronderzoek - Scriptie Bachelor Economie

Bij een bacheloronderzoek moet de student vaak een literatuuronderzoek doen, deze moet vrij grondig gebeuren en moet voldoende diepgang kunnen bieden voor de studie. Wel is de noodzaak voor het leveren van nieuwe inzichten kleiner dan bij een masterscriptie. Het doen van een literatuuronderzoek kan je het beste op de volgende manier aanpakken.

1.    Informatiebronnen zoeken

Tijdens deze fase breng je op systematische wijze in kaart welke informatiebronnen doorzocht moeten worden. Hierbij let je erop dat er voor de probleemstelling relevante documenten en referenties in staan.

2.    Zoekprofiel

Je bepaalt een zoekprofiel met zoekcriteria waarmee je op gemakkelijke wijze je informatie kan doorzoeken. Dit profiel kan bijvoorbeeld bestaan uit trefwoorden die betrekking hebben op je onderwerp en probleemstelling. Tijdens het zoeken kan het zijn dat je teveel of te weinig informatie vindt en dit aanleiding is om je zoekprofiel aan te passen en vervolgens de zoekactie te herhalen.

3.    Analyseren

Je scant de documenten en zoekt de meest relevante stukken uit en deze neem je mee in een diepere analyse.

Scriptie Matchmaker Totaal prijzengeld €4.000

Scriptie Matchmaker

In Nederland zijn er vele geldprijzen te winnen met je scriptie. Meer dan €100.000 euro per jaar!!

Door het invoeren van enige gegevens in onze scriptie-prijs-matchmaker ontdek je binnen twee minuten voor welke scriptieprijzen jouw scriptie in aanmerking komt.

Je wordt vervolgens op de hoogte gehouden via mail in je inbox in jouw eigen dashboard. Zo weet je precies wanneer je je kan aanmelden voor een scriptieprijs die aansluit bij jouw studie en scriptie.

Veel succes!

Match nu