Moongro

Deze vacature is verstreken

2.2 Probleemstelling - Scriptie Master Juridisch

De probleemstelling is het uitgangspunt van je onderzoek en om deze reden zeer belangrijk. De probleemstelling verwoordt het probleem of de vraag waarover je scriptie gaat. Het belangrijkste doel is om steeds te proberen om de vragen die opgenomen zijn in de probleemstelling van een helder en krachtig antwoord te voorzien.

 Het formuleren van een probleemstelling is een lastig onderdeel van je scriptie, maar daarentegen ook heel interessant.

 Belangrijke punten waarop je moet letten zijn:

-          Bondigheid, het is belangrijk om je probleemstelling te beperken tot de belangrijkste aspecten van je onderzoek. Je moet in één zin kunnen vertellen waar je scriptie over gaat. Alles wat niet bijdraagt tot een beter begrip van je onderzoek, leidt af  en maakt je onderzoek minder duidelijk.

-          Precisie, de probleemstelling moet uitermate precies zijn, de vraag moet zo geformuleerd zijn dat duidelijk is wat er in de scriptie wordt onderzocht.  De probleemstelling onderscheidt jouw scriptie van anderen met een vergelijkbaar onderwerp.

-          Formuleer deelvragen, deze zorgen ervoor dat je de juiste informatie verzamelt en deze kan koppelen aan de juiste conclusies.

Scriptie Matchmaker Totaal prijzengeld €4.000

Scriptie Matchmaker

In Nederland zijn er vele geldprijzen te winnen met je scriptie. Meer dan €100.000 euro per jaar!!

Door het invoeren van enige gegevens in onze scriptie-prijs-matchmaker ontdek je binnen twee minuten voor welke scriptieprijzen jouw scriptie in aanmerking komt.

Je wordt vervolgens op de hoogte gehouden via mail in je inbox in jouw eigen dashboard. Zo weet je precies wanneer je je kan aanmelden voor een scriptieprijs die aansluit bij jouw studie en scriptie.

Veel succes!

Match nu