Moongro

Deze vacature is verstreken

2.2 Onderzoeksopzet - Scriptie Bachelor Juridisch

Een onderzoeksopzet moet je meestal als eerste inleveren en moet goedgekeurd worden door de begeleider voordat je aan de slag kan met onderzoek. De onderzoeksopzet geeft je begeleider een beeld van hoe jij denkt je onderzoek aan te pakken. Een onderzoeksopzet bestaat uit de volgende onderdelen:

 

  • Hoofdstukindeling

 

Je geeft een voorlopige hoofdstukindeling voor je scriptierapport aan, gebruik hiervoor de vragen die je tijdens je onderzoek wilt beantwoorden. Op deze wijze kan je systematisch je onderzoeksvragen doornemen en de resultaten en conclusies helder en duidelijk laten zien.

 

  • Onderwerp

 

Je beschrijft het onderwerp wat je hebt gekozen, waarom je dit hebt gekozen en wat het doel is van je onderzoek.

 

  • Probleemstelling

 

De probleemstelling is de centrale vraag die de richting aangeeft van je onderzoek. Het is de vraag die je met je onderzoek wilt beantwoorden. Aan de probleemstelling kan je nog een aantal deelvragen hangen waarmee je verschillende deelgebieden aan kan wijzen.

 

  • Literatuur- en jurisprudentielijst

 

Je geeft aan welke bronnen je al hebt geraadpleegd en welke je nog van plan bent om te doorzoeken.

Dit alles neem je door met je begeleider. Hij kan je ook nog tips geven of je qua bronnen in de goede richting zit.

Scriptie Matchmaker Totaal prijzengeld €4.000

Scriptie Matchmaker

In Nederland zijn er vele geldprijzen te winnen met je scriptie. Meer dan €100.000 euro per jaar!!

Door het invoeren van enige gegevens in onze scriptie-prijs-matchmaker ontdek je binnen twee minuten voor welke scriptieprijzen jouw scriptie in aanmerking komt.

Je wordt vervolgens op de hoogte gehouden via mail in je inbox in jouw eigen dashboard. Zo weet je precies wanneer je je kan aanmelden voor een scriptieprijs die aansluit bij jouw studie en scriptie.

Veel succes!

Match nu