Moongro

Deze vacature is verstreken

2.1 Onderwerpkeuze - Scriptie Bachelor Juridisch

Het kiezen van een onderwerp hoeft vaak weinig problemen op te leveren. Veel studenten komen bijvoorbeeld op een onderwerp tijdens stages, bijbanen en colleges. Deze onderwerpen moeten vaak wel afgestemd worden met de scriptiebegeleider. Deze kan je vertellen of het onderwerp geschikt is om onderzocht te worden of dat je op zoek moet gaan naar een ander onderwerp. Mocht je niet op een onderwerp komen tijdens één van de genoemde ervaringen dan kun je altijd nog de volgende bronnen raadplegen:

  • Bekijk de lijsten van scriptieonderwerpen van het departement waarbij je af zult studeren, hieruit ontstaan vaak goede ideeën en je krijgt meteen een goed beeld over het gewenste niveau  van je onderwerp. 
  • Blader door de jaargangen van bijvoorbeeld de NJ, AB, Ars Aequi of een algemeen juridisch tijdschrift om een beeld te krijgen van actuele vraagstukken die spelen.
  • Raadpleeg je begeleider. Misschien heeft hij nog ideeën voor een onderwerp.

Kies sowieso voor een onderwerp wat je zelf interessant vindt en leuk lijkt om te onderzoeken. Dit maakt het werken aan je scriptie een stuk leuker om te doen. Verder is het aan te raden om een onderwerp te kiezen wat aansluit bij de gevolgde (keuze)vakken en colleges. Hierdoor bezig je al enige achtergrondkennis waardoor je makkelijker bronnen kunt vinden en de materie ook sneller kunt doorgronden.

Scriptie Matchmaker Totaal prijzengeld €4.000

Scriptie Matchmaker

In Nederland zijn er vele geldprijzen te winnen met je scriptie. Meer dan €100.000 euro per jaar!!

Door het invoeren van enige gegevens in onze scriptie-prijs-matchmaker ontdek je binnen twee minuten voor welke scriptieprijzen jouw scriptie in aanmerking komt.

Je wordt vervolgens op de hoogte gehouden via mail in je inbox in jouw eigen dashboard. Zo weet je precies wanneer je je kan aanmelden voor een scriptieprijs die aansluit bij jouw studie en scriptie.

Veel succes!

Match nu