Overslaan en naar de inhoud gaan

4 adviezen die Elke Young Professional verteld moet worden

Iedereen heeft wel gehoord van het gezegde, "Werk slimmer, niet harder," maar is het niet hard werken om manieren te bedenken om slimmer te zijn? De volgende vier stukken van professioneel advies zal dienen om je te inspireren om succesvol te zijn als young professional.

1. Zoek een persoon die de baan heeft die u wil.

Deze persoon zal je alles kunnen vertellen over hoe hij is gekomen waar hij nu is, en hoe jij er ook kunt komen.  Zelfs als je de persoon niet zo goed kent, stuur ze een e-mail om te vragen of zij een kopje koffie willen drinken en willen praten over hun baan. Op deze manier kom je veel te weten over jouw droombaan en hoe je daar kunt komen.

2. Ontwikkel een interessante en relevante vaardigheid die niet iedereen heeft.

Iedereen wie jou concurrentie is voor de baan heeft de nodige vaardigheden en ervaring voor de taak die jij wilt. Net als rijden door een stad in de spits, als je probeert om via de meest efficiënte route naar het werk te gaan, kom je later dan wanneer je een enigszins lastige wegmet minder verkeer kiest. Hetzelfde geldt voor vaardigheden: je moet goed in de vereiste vaardigheden te zijn, maar als je alleen je energie gestoken hebt in deze vaardigheden, dan onderscheid je je niet van de rest. Het ontwikkelen van een niche vaardigheid die van pas komt is dus handig, maar niet iets wat de concurrentie ook al heeft.

3. Regel een mentor.

Idealiter zou dit een senior zijn binnen het bedrijf, maar dit kan ook iemand zijn met ervaring binnen de branche: iemand die gerespecteerd wordt en wie invloed heeft. Wanneer je een mentor hebt kun je hem allerlei vragen stellen die te maken hebben met je carrière. Dit zal je ontzettend helpen met je ontwikkeling tijdens je carrière.

4. Maak een vijfjarenplan.

Dit helpt je niet alleen om erachter te komen waar je wilt zijn in vijf jaar tijd; het allerbelangrijkste is dat je een gedetailleerd plan hebt van hoe je daar gaat komen. Begin met waar je wilt zijn in vijf jaar en werk dan terug, stap-voor-stap, inclusief opdrachten / projecten / prestaties die u nodig heeft om dit doel te bereiken. De resultaten zullen je waarschijnlijk afschrikken,  want als je ambitieus bent zal je je realiseren dat je veel moet doen om je uiteindelijke doel te bereiken.

Deze vier stappen helpen jou om een succesvolle professional te worden en een groot succes te maken van je carrière.

MNG Scriptie articles