Overslaan en naar de inhoud gaan

Op deze manier sleep jij een traineeship binnen!

Je hebt dan uiteindelijk de perfecte traineeship gevonden, maar dan? Hoe ga je er voor zorgen dat je aangenomen wordt? De toelatingseisen van zo’n traineeship zijn meestal niet eenvoudig. Concurrentie is moordend, de selectie is streng en als je mazzel hebt moet je ook nog een toelatingstest doen. Maar: Het is niet onmogelijk! 

Ga in eerste instantie op zoek naar informatie over het desbetreffende traineeship. Zorg dat je meer informatie opdoet dan je concurrenten. Leer bijvoorbeeld alvast de recruiter kennen, bel de organisatie op en vraag naar informatie over de baan die aan de traineeships vastzit. 

Dan heb je nog een andere manier om binnen te komen, volg een business course! Dat is een evenement van een aantal dagen waarbij je het bedrijf leert kennen. Daarnaast kan je ook alvast medewerkers ontmoeten, workshops volgen en meedenken aan casussen. Er zijn zelfs traineeships waarbij je alleen via een business course terecht kan komen. Zorg dat je tijdens zo’n business course met kop en schouders boven de rest uitsteekt. Anders dan bij een inhousedag wordt er namelijk ook op jou ingezoomd tijdens een business course. 

Nadeel van een traineeship blijft: veel aanmeldingen en weinig plekken. Maar dat hoeft niet te betekenen dat jij degene bent die afvalt! Zet je dus volledig in en pak die plek! 

Nieuwsgierig geworden naar verschillende traineeships? Bekijk in ons traineeshipsoverzicht welke bedrijven er binnenkort een traineeship houden!

 

MNG Scriptie articles