Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoe sleep ik een traineeship binnen?

Om aangenomen te worden voor een traineeship moet je veel in je mars hebben. Want je bent uiteraard niet de enige die probeert dat traineeship binnen te slepen. Daarnaast heb je te maken met een strenge selectie. Maar wanneer jij dat talent bent dat zij zoeken dan is niks onmogelijk. Om te beginnen is het belangrijk dat je goed weet hoe het traineeship bij een bedrijf er uit ziet en zeker weet dat het iets voor jou is.

De beste manier om binnen te komen bij een traineeship is via een inhousedag/business course/masterclass, dit is een evenement waarbij je het bedrijf en de medewerkers leert kennen aan de hand van workshops, opdrachten en dialogen. Bij sommige bedrijven moet je zelfs meedoen aan hun business course om uiteindelijk mee te mogen dingen naar een plekje in het selectieproces voor de traineeship. Het verschil tussen een inhousedag en een business course is dat je bij een business course niet alleen maar kennis maakt met het bedrijf maar dat ze ook echt gaan kijken wie jij bent en wat jij allemaal kan als talent.

Ondanks dat er zo strenge selectie is en er altijd veel mensen afvallen kijken recruiters ook altijd of iemand misschien geschikt is voor een andere startersfunctie binnen het bedrijf.  

MNG Scriptie articles