Overslaan en naar de inhoud gaan

Amsterdamse Startup PeerByGO

PeerbyGO is een Startup opgericht in 2012 door Daan Weddepohl kort daarna heeft hij met zijn duurzame initiatief Peerby een gedeelde tweede plaats van de internationale Postcode Lottery Green Challenge gewonnen. De prijs werd zondagavond uitgereikt in New York als onderdeel van het Clinton Global Initiative. Deze conferentie van wereldleiders wordt jaarlijks georganiseerd door ex-president Bill Clinton met als doel praktische oplossingen voor prangende globale problemen te vinden.

“Een achtste deel van alle CO2 emissie in de wereld komt van de productie van consumptiegoederen. Door spullen te delen met elkaar hoeft er minder geproduceerd te worden. Het is dus goed voor het milieu, goed voor je buurt en goed voor je portemonnee.” zegt Daan.
Peerby GO is een website waarmee je direct spullen huurt van je buren - die worden afgeleverd en weer opgehaald op de plaats en tijd die jou uitkomt. Peerby GO is goed voor je portemonnee, gemakkelijk en is ook nog eens duurzaam: maar liefst 1/8 van de CO2 uitstoot op aarde komt door de productie en consumptie van goederen. Peerby GO is een toevoeging op de reeds bestaande leendienst. Sinds de lancering van Peerby in september 2012 groeit het aantal leden en transacties exponentieel. Peerby heeft actieve communities in twintig steden in Europa en tegenwoordig ook in tien pilot-steden in de VS. Daarmee is Peerby wereldmarktleider op het gebied van lenen en delen van spullen. 

Op 20 Maart weet PeerByGO het record van de Nederlandse crowdfunding te verbreken!

In totaal 1051 aandeelhouders heeft spullendeel-platform Peerby sinds dit weekend, als gevolg van één van de meest succesvolle crowdfunding campagnes in Nederland. Vrijdag lanceerde social enterprise Peerby officieel de crowdfunding campagne om haar nieuwe duurzame verdienmodel Peerby Go (inter)nationaal uit te breiden. Maandagavond werd het bedrag van 2 miljoen euro bereikt. Nog niet eerder werd via crowdfunding zo snel geïnvesteerd in converteerbare leningen.* Peerby’s community steunt de Startup hiermee nu ook financieel om een kanteling teweeg brengen in de manier waarop we consumeren.

 De bedenker van PeerByGO staat dit jaar op nummer 13 van de trouw duurzame Top 100!

MNG Scriptie articles