Overslaan en naar de inhoud gaan

De 6 bekendste startup accelerators van Nederland

De laatste jaren schieten de startups als paddenstoelen uit de grond. Deze startende ondernemingen hebben goede begeleiding nodig om zo voorspoedig mogelijk te starten. Een accelerator is vooral een inhoudelijk programma om een start-up te begeleiden. Lees hier wat de 6 bekendste startup accelerators in Nederland zijn. 

1. Startupbootcamp Amsterdam

Startupbootcamp biedt een drie maanden durende accelerator programma aan. Daarbij leggen zij de nadruk op het samenbrengen en promoten van veelbelovende startups. De deelnemende starters komen in contact met een uitgebreid netwerk van mentoren en investeerders in de branche waarin ze werkzaam zijn. De bedrijven ontvangen een vorm van seed funding en de starters werken intensief samen met coaches en andere starters in het programma. Bij Startupbootcamp Amsterdam gaat het vooral om de startups in de online media-en technologiesector.

2. Rockstart

Rockstart ziet startups de rocksterren van de bedrijfswereld. De organisatie stimuleert de durf en het doorzettingsvermogen van startende ondernemers om een eigen bedrijf te starten. Dit doen zij door Rockstart Accelerator; een in Amsterdam gebaseerde ‘startup-academie’. Talentvolle ondernemers van binnen en buiten Europa kunnen hierdoor een snelle groei van hun startende onderneming realiseren.

Rockstart ondersteunt een selecte groep startups, tijdens de honderd dagen van de opleiding, en zorgt voor onder andere bedrijfsruimte, intensieve begeleiding en een zakenreis.

3. Founder Institute

Founder Institute is een Amerikaanse organisatie die een pre-seed incubator programma aanbiedt. Dit programma helpt startende ondernemers bij het versneld opzetten van hun business idee. Het programma duurt dertien weken waarin een stoomcursus wordt gegeven en intensief gecoacht wordt. Er wordt veel aandacht besteed aan persoonlijke ontwikkeling, business development, presentatietechnieken en leiderschap om een sterk gevoel voor business te ontwikkelen. 

4. Startup weekend

Startup weekend gaat uit van het principe dat er in een weekend vol geïnspireerde bijeenkomsten uitstekende business ideeën kunnen ontstaan. Tijdens zo’n weekend worden inspirerende bijeenkomsten georganiseerd waar starters, ervaren ondernemers en specialisten op technische of marketinggebied bij elkaar komen. In groepen wordt er aan de slag gegaan met business ideeën die aan het einde worden gepresenteerd. 

5. Lean Startup Machine

Het introductieweekend van Lean is bedoeld om een aantal talentvolle Rotterdamse starters te vinden en hen samen te brengen. In Rotterdam zijn er veel mogelijkheden voor starter, maar startups weten vaak niet van elkaar wat ze doen en aan elkaar hebben. Bij de Lean startup wordt een bedrijfsidee getoetst en enigszins uitgedund om aansluiting met de markt te vinden. 

6. nReduce

nReduce speelt niet de selectie maar de interactie met andere vergelijkbare startups een grote rol. nReduce biedt gedurende een periode van tien weken avonden aan waarop deelnemers bij elkaar komen om de ontwikkeling van hun bedrijf te bespreken. De voorwaarde om deel te mogen nemen is dat de startups een blijvende vooruitgang moeten boeken.

 

MNG Scriptie articles