Overslaan en naar de inhoud gaan
voorbeeld-stage-motivatiebrief

Voorbeeld Stage Motivatiebrief

Hieronder vind je een voorbeeld van een motivatiebrief, het is belangrijk om altijd je eigen interpretatie te geven aan een brief. Zorg er verder voor dat je brief netjes wordt uitgeprint en dat alles in hetzelfde lettertype staat. Mocht je je motivatiebrief bijvoegen als bijlage bij een e-mail zorg dan altijd dat je deze verzend als PDF bestand. Dit voorkomt verschuiven van de tekst en zorgt dat de lezer de brief precies zo leest als jij deze had bedoeld. Verder is het belangrijk dat er geen spelfouten in je motivatiebrief staan, dit kan de lezer irriteren en hiermee wordt je brief met een andere blik bekeken. Zorg dat je brief door de spellingcontrole van Microsoft Word komt en laat tenminste één andere persoon naar je brief kijken. Op deze manier voorkom je slordige fouten in spelling, opmaak en stijl.

Voorbeeld motivatiebrief 

Eigen adres

Adres ontvanger

Betreft: Sollicitatie (afstudeer)stage

Plaats, datum

Geachte heer/mevrouw,

Mijn naam is (naam) en ik ben (leeftijd) jaar. Onlangs ben ik door een vriendin (naam + functie) enthousiaster over (naam bedrijf) geworden dan ik al was. Om die reden solliciteer ik met veel interesse naar een afstudeerplek om mijn scriptie te schrijven/plek om ervaring op te doen. Ik ben op zoek naar een uitdagend en interessant onderwerp om mijn scriptie over te schrijven en ik denk dat ik hiervoor bij (naam bedrijf) op het goede adres ben.

Tijdens mijn studie wordt (naam bedrijf) vaak als voorbeeld gebruikt en als voorloper in de markt benoemd. Ik heb ontzettend veel bewondering voor de manier waarop (naam bedrijf) op de internationale markt haar concurrenten continu voor is en altijd innovatief blijft. Met de positie in de markt die jullie op dit moment innemen lijken de mogelijkheden oneindig. Zelf kan ik me goed identificeren met jullie merk en kernwaarden. Het lijkt mij al met al een geweldige ervaring om onderzoek te doen en op deze manier een bijdrage te leveren aan (naam bedrijf) als bedrijf.

Momenteel studeer ik (naam studie) aan (naam hogeschool/universiteit). Naast mijn studie heb ik altijd veel extra curriculaire activiteiten ondernomen, met als hoogtepunt (benoemen activiteiten in je cv, dit mag uitgebreid zijn!).

Tijdens mijn stage/project bij (naam bedrijf/project) zat ik erg goed op mijn plek. Tijdens deze stage/dit project was ik mede verantwoordelijk voor (verantwoordelijkheden benoemen).

Ik heb een commerciële instelling, werk graag oplossingsgerichtheid en heb een pro-actieve instelling. Daarnaast werk ik graag in een team en vind ik de band met collega’s zeer belangrijk. Ik ben erg gemotiveerd om hard te werken en hoop daarom dat ik tijdens een gesprek mijn motivatie verder kan toelichten.

Ik hoor graag van u.

Met vriendelijke groet,

(naam)

Een overzicht van stages en afstudeerstages vind je op AfstudeerStage.nl.

MNG Scriptie articles