Overslaan en naar de inhoud gaan
informatie-overstagesstage-richtingen-hr-stage

HR Stage

Wat is Human Resources

Human Resource Management (HRM) zorgt voor de ondersteuning aan de persoonlijke en professionele ontwikkeling van de medewerkers van een onderneming. Door HRM kan het beste uit de medewerkers gehaald worden. Human Resources zorgt voor de gewenste werksfeer en cultuur binnen het bedrijf. Daarnaast is het van belang de werkrelaties optimaal te houden en problemen hierin op te lossen.

Wat houdt een HR stage in?

In de meeste gevallen wanneer je stage gaat lopen, zal je onderdeel van het HR-team worden. Per bedrijf verschilt het in hoeverre jij de verantwoordelijkheid krijgt over bepaalde taken. Je zal een aantal projecten als opdracht krijgen die uiteraard gericht zijn op HR. Hierdoor kan je daadwerkelijk impact hebben op de werknemers van een bedrijf. Je gaat intern gericht te werk, je bent communicatief sterk en denk oplossingsgericht om problemen intern op te lossen. Over het algemeen ben jij verantwoordelijk voor het personeel. Van conflicten tot aan personeelsactiviteiten of werving krijg jij verantwoordelijkheden. Wat vaak als leuk ervaren wordt is dat een HR stage zeer afwisselend is en dat geen dag hetzelfde is. Bekijk het overzicht met HR Stages voor alle actuele HR stages aangeboden door topbedrijven.

Verschillende richtingen HR stages

De stage HR is gericht op hbo- en wo-niveau. Per niveau verschilt het wat een stagiair kan en moet uitvoeren. Over het algemeen moet een HR stagiair het personeelsbeleid ontwikkelen, vertalen en uitvoeren. Je kunt het beste zoeken op een stagemarkt naar een geschikte stage voor jou.

Waarom een HR stage?

Door Human Resource Management wordt personeelsadministratie en personeelsplanning bijgehouden. Een succesvol bedrijf heeft hardwerkend personeel nodig. Werknemers gaan echt hard werken wanneer zij tevreden zijn. Human Resource zorgt mede voor de tevredenheid van de werknemers, hierdoor zullen zij zich meer willen inzetten voor het bedrijf. Makkelijker gezegd, als human resource goed werk levert zal er meer rendement uit een bedrijf gehaald worden. Daarnaast houdt Human Resource zich bezig met de competenties, inzet en verzuim van het personeel. Het is dus belangrijk dat de HR afdeling groot genoeg is en dat jij hier een onderdeel van kan zijn.

Profiel van een HR stagiair

Het profiel van een HR stagiair is over het algemeen iemand die zich goed kan inleven in andere en sociaal sterk is. Ten eerste moet jij een studie volgen die uiteraard gericht is op human resources.

Verder zijn deze kenmerken vaak een basis van een HR stagiair:

  • Teamspeler met sterke communicatieve vaardigheden
  • Oplossingsgericht
  • Initiatiefnemend
  • Sociaal ingesteld

MNG Scriptie articles