Overslaan en naar de inhoud gaan
Hoe schrijf je een aanbeveling voor je scriptie?

Hoe schrijf je een aanbeveling voor je scriptie?

Wanneer je je onderzoek hebt gedaan en de resultaten hebt ingezien en hieruit een conclusie hebt getrokken. Is het tijd om een aanbeveling te schrijven. Hieronder wordt je alles verteld hoe je dat moet doen en wat je zeker niet moet vergeten! 

Wat is een aanbeveling en wanneer schrijf je die?

In een aanbeveling geef je adviezen over het vraagstuk dat je hebt onderzoek. Je beschrijf hierin concrete oplossingen die mogelijk zijn op zowel kort als lange termijn die zij kunnen doen op basis van je onderzoek.

Zorg er wel voor dat je aanbevelingen altijd een onderbouwing hebben en gebaseerd is op je onderzoek en niet zomaar uit de lucht komt vallen. Houdt tijdens je aanbevelingen ook rekening met eventuele voorwaarden. Voorbeelden hiervan zijn wanneer je opdrachtgever een budget eraan heeft verbonden en/of een termijn eraan is verbonden.

Waar staat je aanbeveling?

Je aanbevelingen is een apart hoofdstuk na je conclusie en eventueel je discussie. Soms wordt er vanuit de opdrachtgever gevraagd on een apart rapport te maken. Dat heet ook wel een adviesrapport.

Hoeveel aanbevelingen moet je geven?

Je kan per conclusie meerdere aanbevelingen geven, zorg hierbij wel voor dat er niet meer dan zeven aanbevelingen worden.

Het verschil tussen conclusies en aanbevelingen

In de conclusie beantwoord je de onderzoeksvraag en dat baseer je je op je onderzoeksresultaten.

In je aanbevelingen bespreek je concrete oplossingen van je onderzochte probleem op je conclusie. Op basis hiervan kan je opdrachtgever nieuwe doelstellingen stellen.

Voorbeeld aanbeveling

Voorbeeld Aanbeveling

MNG Scriptie articles