Overslaan en naar de inhoud gaan
Hoe kan je jezelf motiveren?

Hoe kan je jezelf motiveren?

Iedereen heeft wel een moment dat hij of zij het even echt niet meer zitten. Maar in deze bui kan je natuurlijk niet blijven hangen. In deze blog wordt jou uitgelegd hoe je gemotiveerd kan blijven of hoe je jezelf motiveert.  

Wat motiveert je?

Hoe gemotiveerder je bent, hoe meer energie je hebt om iets te gaan doen. 

Stel doelen

Stel doelen voor jezelf. Je kan iets niet bereiken als je niets nastreeft. Stel daarom doelen voor jezelf, waarom je dat wilt bereiken en hoe je dit dan gaat doen. Om je nog gemotiveerder te maken kan je je doel in kleine doelen verdelen. Heb je een groot project? Verdeel het project in delen. En iedere keer als je wat af hebt kun je weer iets afvinken. 

Een ander voorbeeld is wanneer je bijvoorbeeld 20 kilo wilt afvallen, dan kan je het doel verdelen in 5 kilo per keer. 

Wees lief voor jezelf

Wanneer je iets hebt bereikt, wees blij en geef jezelf een schouderklopje! Of bijvoorbeeld wanneer je je afval doel hebt bereikt kan je jezelf belonen met een leuk jurkje. Dan kan je ergens naartoe leven. 

Iedereen heeft wel eens een mindere periode en wees daarom niet te streng voor jezelf. 

Hoe blijf je gemotiveerd tijdens thuiswerken/-studeren?

We werken al bijna 2 jaar veel thuis. In het begin alleen maar, bij sommige bedrijven mag je ondertussen alweer komen, maar nog steeds niet allemaal. En sommige bedrijven vonden het zo fijn, dat ze het er graag inhouden. Toch vinden sommige mensen het toch wel zwaar. Lees hieronder hoe je gemotiveerd kan blijven tijdens het thuiswerken!

Creëer een werkplek

Ga van de bank of je bed af. Dat is namelijk allesbehalve motiverend. Heb je nog een kamer of een hoekje over? Maak daar een werkplek van! Als je dat niet hebt, ga dan op zijn minst aan de keukentafel zitten. 

Je denkt vast aan de keukentafel? Daar zit ik vanavond weer aan om te eten. Je kan tijdens het werken het meer een kantoor vibe geven en erna het weer gezellig maken. Hierdoor lijkt het toch dat je ergens anders bent. 

Doe alsof je de deur uit gaat

Veel mensen hebben de neiging om rechtstreeks uit bed te komen en aan het werk te gaan. Het is eigenlijk beter om uit bed te gaan en je helemaal klaar maken alsof je naar je werk of school gaat. Je voelt je dan een stuk beter en dat maakt je ook weer gemotiveerder. 

Neem pauzes

Doordat je werk/les nu heel de tijd in je huis is, zorg voor bewuste pauzes. Probeer pauzes te houden. Wanneer je geen pauze neemt, zakt je concentratie. Het is ook goed om tijdens je pauze een rondje te gaan lopen, dan ben je toch even van huis weg. 

Stel doelstellingen

Het is thuis natuurlijk erg gemakkelijk om allemaal andere dingen te gaan doen. Op je telefoon of toch even de was doen, maar er is al snel een half uur tot een uur voorbij. Daarom is het goed om doelen op te stellen voor jezelf die je die dag doet. En begint en eindigt wanneer het moet. Het is namelijk erg aantrekkelijk om later te beginnen of te stoppen. 

MNG Scriptie articles