Business Talent Network

3.1 Literatuuronderzoek - Scriptie Bachelor Economie

Bij een bacheloronderzoek moet de student vaak een literatuuronderzoek doen, deze moet vrij grondig gebeuren en moet voldoende diepgang kunnen bieden voor de studie. Wel is de noodzaak voor het leveren van nieuwe inzichten kleiner dan bij een masterscriptie. Het doen van een literatuuronderzoek kan je het beste op de volgende manier aanpakken.

1.    Informatiebronnen zoeken

Tijdens deze fase breng je op systematische wijze in kaart welke informatiebronnen doorzocht moeten worden. Hierbij let je erop dat er voor de probleemstelling relevante documenten en referenties in staan.

2.    Zoekprofiel

Je bepaalt een zoekprofiel met zoekcriteria waarmee je op gemakkelijke wijze je informatie kan doorzoeken. Dit profiel kan bijvoorbeeld bestaan uit trefwoorden die betrekking hebben op je onderwerp en probleemstelling. Tijdens het zoeken kan het zijn dat je teveel of te weinig informatie vindt en dit aanleiding is om je zoekprofiel aan te passen en vervolgens de zoekactie te herhalen.

3.    Analyseren

Je scant de documenten en zoekt de meest relevante stukken uit en deze neem je mee in een diepere analyse.

Thesis Match-Maker Total Award €4.000

Thesis Matchmaker

There are many prizes to win with your thesis in the Netherlands. More than €100.000 euros per year.

By entering data into our thesis price matchmaker you will discover within two minutes, for which price your thesis is eligible.

You will then be informed by receiving email in your own dashboard. This way you will know exactly when to sign up for a price that matches your course and thesis

Good luck!

Start the test