Overslaan en naar de inhoud gaan
Data verzamelen bij je scriptie

Data verzamelen bij je scriptie

Heb jij onderzoek gedaan en ben jij data aan het verzamelen voor je scriptie? Op deze pagina geven we jou handige tips hoe je het best data kunt verzamelen voor je scriptie. We onderscheiden hierbij data van primaire data (data die je verkrijgt wanneer je zelf mensen ondervraagt) van secundaire data (data die je verkrijgt door wanneer je data van een ander krijgt aangeleverd).

We onderscheiden 3 soorten methodes om data te kunnen verzamelen:

In dit onderzoek gaan we het met name hebben over het verzamelen van data bij Databanken.

Databanken

Er zijn vele databanken die verschillende feitelijke data en cijfers bevatten, zoals data van landen. Afhankelijk van de studie die je volgt zijn er een aantal databanken die relevant zijn voor jou om verder onderzoek te kunnen doen. Een aantal bekende databanken zijn:

  • ThomsonOne
  • Orbis
  • WRDS
  • Bloomberg
  • Datastream

Als student heb je vaak toegang vanuit je school instelling om deze relevante data te kunnen analyseren. Echter is het ook mogelijk om vanuit je huis met VPN te verbinden. Als je resultaten vindt van bepaalde onderzoeken, is het handig om deze in Excel op te slaan, omdat je dan zeker weet dat het niet verdwijnt. Daarnaast komt het vaak voor dat men de resultaten via de mail wilt sturen, maar het probleem daarvan is dat deze resultaten vaak te groot zijn. Dit kun je oplossen door gebruik te maken van Wetransfer.com. Kom je er niet helemaal uit? Vraag dan meer uitleg aan je docent of expert.

Zodra je de data gereed hebt staan, kun je de analyse uitvoeren. Dit zou bijvoorbeeld in SPSS kunnen. Daarnaast is het belangrijk dat je aangeeft welke methoden je hebt gebruikt in je onderzoek, omdat je moet aangeven welke welke databanken je hebt gebruikt en op welke manier. 

Ben jij hoogopgeleid talent, bijna afgestudeerd en op zoek naar een traineeshipbusiness course of inhousedag? Of hulp nodig bij de zoektocht naar jou eerste droombaan? schrijf je dan in voor onze Talentpool!