Asset Engineer | Scriptie.nl
Business Talent Network

EngieAsset Engineer

Aanmeld Deadline Doorlopend
Richting

Techniek

...
>> Alles bekijken
Niveau
HBO
Locatie
Veldhoven
Deadline:
(Doorlopend)
Richting:

Techniek

Niveau:
HBO
Locatie:
Veldhoven
Startdatum:
-
Deadline
Doorlopend

Fucntieomschrijving

Wij werken vanuit Veldhoven bij de klant op locatie. Voor deze klant zijn wij verantwoordelijk voor het volledige technisch beheer en onderhoud van de installaties, voornamelijk gebouw- en procesgebonden maar ook industrieel. De uitdaging van jouw werk als Asset Engineer bij ENGIE Services is het halen van de beste prestaties uit contracten en installaties. Hiervoor maak je plannen van aanpak, leid je implementaties van nieuwe contracten en zorg je voor ontwikkeling en verbetering van installaties en contracten. De klant wil binnen de kaders van het contract haar doelstellingen met de assets realiseren. Hiertoe stel je Service Level Agreements op, vertaal je de werkprocessen naar de gevraagde KPI’s en stel je daarover rapportages met analyses en verbetervoorstellen op. Je schakelt daarbij tussen gebouwgebonden utilitaire installaties en industriële plants. Jij zorgt voor het opzetten en operationaliseren van het onderhoudsconcept. De door jou op de klant afgestemde operationele werkprocessen voor storingen en werk uit inspectie zorgen voor data waar jij handig gebruik van kan maken. Andere taken zijn:

 • Gebruik van systemen zoals RCA, FMECA, TPM, RCM, RBI, CMMS
 • Onderbouwen van de aanpak vanuit risico’s en kosten/baten.
 • Doen van vervangingsinvesteringen.
 • Maken van verbetervoorstellen.
 • Implementatie van projecten.
Lees meer

Functie-eisen

Als Asset Engineer bij ENGIE Services heb je heel wat in je mars. Zo heb je een werktuigbouwkundige of installatietechnische opleiding op HBO niveau eventueel aangevuld met academisch niveau en enkele jaren ervaring wat betreft maintenance aan gebouwgebonden en/of industriële installaties.

 • Enthousiasme voor het vak en de techniek breng je feilloos over.
 • Als motivator weet jij je team te bewegen om deadlines te halen.
 • Initiatief toon je door gevraagd en ongevraagd advies te geven.
 • Praktisch
 • Analytisch
 • Communicatief
 • Een afgeronde Maintenance Management opleiding (Meng of post-HBO) is een pré. 
Lees meer

Wat bieden wij je

Bij ENGIE werk je mee aan inventieve, duurzame en energiebesparende oplossingen. We bieden je een baan met volop ontwikkelings- en opleidingsmogelijkheden, daarnaast bieden we natuurlijk een aantrekkelijk salaris en prima secundaire arbeidsvoorwaarden. Tot slot heb je bij een dienstverband van 40 uur per week 37 vrije dagen per jaar zodat werk en privé goed in balans zijn te houden.

Lees meer

Bedrijfsinformatie

ENGIE Nederland valt onder de ENGIE groep, met wereldwijd 154.950 medewerkers en actief binnen 70 landen. Als groep is het onze missie om bij te dragen aan het verduurzaming van de wereld. We zijn koploper van de energietransitie en streven er naar om klimaatverandering tegen te gaan en zorg te dragen voor verantwoord gebruik van de beschikbare resources. ENGIE Nederland bestaat uit ENGIE Services en ENGIE Energie. Samen voorzien we onze klanten van energie en technische oplossingen. Van B2B en B2C, van kleine tot grote klanten, van Terneuzen tot Delfzijl.

ENGIE Services Zuid valt onder ENGIE Services Nederland en biedt bedrijven en instellingen in Zuid Nederland duurzame technische dienstverlening. Dankzij onze technische kennis en passie realiseren we voor onze klanten oplossingen op het gebied van elektrotechniek, verwarming, koeltechniek, ventilatie, airconditioning, safety & security, sprinkler en utilitaire en industriële automatisering. Binnen deze vakgebieden richten we ons vooral op grote en complexe projecten, services en onderhoud. Wij werken vanuit de vestigingen Arnhem, Deventer, Halsteren, Maastricht-Airport, Oisterwijk, Terneuzen Veldhoven en Venlo en diverse projectlocaties verspreid over de provincies.

Lees meer

Werken bij Engie

Branche
Technology / Industry
Aantal landen
150
Hoofdkantoor Holland
Bunnik