Voor al uw scriptiehulp | Moongro
Moongro
Scriptie.nl is ontwikkeld voor HBO en WO studenten, op de website vind je een overzicht van verschillende handleidingen en voorbeelden specifiek gericht op het schrijven van een HBO- of WO-scriptie. Daarnaast kan je op bepaalde richtingen zoeken zodat je een scriptie handleiding vindt die bij jouw studierichting of scriptie past. Scriptie.nl is er voor al uw scriptiehulp. Scriptie.nl is onderdeel van Moongro.

Laatste Artikelen:

Afspraken in een plan van aanpak

Een klein maar belangrijk punt in een plan van aanpak zijn de afspraken die gemaakt zijn met de scriptiebegeleider. De student dient regelmatig contact te houden met de scriptiebegeleider. Dit om feedback te krijgen op de kwaliteit van de student zodat hij/zij zichzelf heirop kunt aanpassen. Een aantal punten waar de student rekening mee moet houden zijn:

Theoretisch kader plan van aanpak

Het theoretisch kader geeft de lezer en vooral jezelf een inzicht in theorieën en modellen die je wilt gaan gebruiken. Deze helpen je met het uitvoeren van je onderzoek. Tegelijkertijd wordt er gekeken of er al overeenkomstige onderzoeken zijn uitgevoerd en wat die voor invloed zijn op jouw onderzoek. Al deze uitkomsten dienen beargumenteerd te worden.

Scriptie

Wat is een scriptie?
Een scriptie, ook wel thesis genoemd, is een onderzoek waarin de student laat ziet wat hij/zij heeft geleerd tijdens de opleiding. Een scriptie is voor zowel een wo-opleiding als een hbo-opleiding verplicht. Dit is namelijk het laatste onderdeel van de opleiding waar de student aan werkt om de master of bachelor te behalen.

Scriptie schrijven

Het moment is aangebroken dat er scripties geschreven moeten worden. Voor vele is dit een educatieve uitdaging. Sommige gaat het vrij gemakkelijk af, voor anderen is het een heel karwei. Met het schrijven van een scriptie kun je ook nog prijzen winnen, zie voor een overzicht van deze prijzen het scriptieprijzen overzicht. 

Hoe schrijf je een nawoord?

Na de conclusie en aanbevelingen komt het nawoord (epiloog). Hierin vertel je wat je hebt geleerd tijdens het maken van de scriptie en of je de vooraf bepaalde leerdoelen hebt behaald. Daarnaast kunnen er mensen bedankt worden die een bijdrage hebben geleverd aan de scriptie. Het is dus de bedoeling dat je terugkijkt op het proces die je hebt doorlopen. Zijn hier eventuele obstakels die je bent tegengekomen? Hoe verliep de samenwerking?

Inhoud onderzoeksvoorstel scriptie

Voor dat je echt mag beginnen met het schrijven van je scriptie moet je een scriptie onderzoeksvoorstel inleveren bij je opleiding. Je kan een onderzoeksvoorstel ook zien als een plan van aanpak voor je scriptie. In dit voorstel moet je namelijk vermelden welk probleem je wilt onderzoeken en waarom dit een probleem is volgens jou.

Pagina's